Stilski nasveti

Morda vas od enega najpomembnejših dni v vašem življenju loči le še nekaj mesecev. Ste med tistimi, ki o poročni obleki sanjate že od najzgodnejših let? Vas navdušuje eleganca, želite poudariti kanček vaše zapeljivosti, ali pa ste le preprosto klasični, prisegate na avantgardnost? Ko si zamišljate svoj poročni dan, razmislite o tem, kar v resnici ste, saj je najlepše, da je izbrana obleka izraz vaše osebnosti in da postane del vas.

Kar mora vedeti vsaka nevesta

Bodite to, kar ste – tudi na poročni dan

Je že res, da želimo na poročni dan vsi izgledati kar se da čudovito, a ne ženite se za tem, da bi bil vaš videz popoln odsev bleščečih podob, ki jih predstavljajo modne revije. Vedite, da resnična in trajna lepota izvira iz notranjosti. Torej, težko boste videti čudovito, če pa dejansko skušate biti nekdo, ki v resnici niste. Raje kot to, poudarite dobre plati vaše resnične podobe in vaše zadovoljstvo bo mnogo večje. 

Ko razmišljate o vaši podobi na poročni dan, začnite z mislijo na to, kako se običajno oblačite. Morda razmislite o tem, katere so vaše najljubše barve, skratka razmislite, kaj vam je najbližje. Ste spoščen tip ali nekoliko bolj zadržani?

Ne bojite se prositi za nasvet ali pomoč usposobljeno osebo, ki ji lahko zaupate. Čeprav si morda mislite, da vašemu izgledu ni pomoči, dobri modni svetovalci poznamo marsikateri trik, ki poudari pozitivne plati in prikrije kako šibko točko.

Nekaj značilnih tipov postav

Če vas odlikuje vitkost in postavnost, potem lahko svobodneje izbirate med oprijetimi dolgimi oblekami in takimi z oprijetimi životci. Se počutite vedarle preveč suhi za ta stil? Vašo postavo in vitkost je mogoče omiliti z nekaj ljubkimi nežnimi vezeninami ali bisernimi našitki.

Nekoliko močnejši in manjši postavi lepo pristoji t.i. “empire” stil, s šivom pod linijo prsi, s čimer se telo vizualno podaljša. Blago pri takšni obleki se telesa ne oprime, ampak ga le nežno obdaja. Rokavi so možnost, za katero se odločite le, če se v njih dobro počutite. Dodatno lahko podaljšano podobo dosežemo z visoko spetimi lasmi, kar pa nujno ni najboljša rešitev, če ste nekoliko okroglejšega obraza.

Pri širših ramenih razmislite o navideznem ‘zoževanju’ s pomočjo širokih ramenskih trakov ali pa jih v celoti zakrijte in raje poudarite V vratni izrez. V tem delu je pomembno pokazati nekaj razkrite kože, če pa tega ne želite, lahko učinek omilite z uporabo tilastega šala, ovitega okrog ramen. Nikakor pa ne pomislite na nabrana ramena.

Široki boki? Nič zato. Princes stil, pri katerem je životni del bolj oprijet, nato pa se kroj naglo razširi bo prikril še tako močne boke. Tudi videz nekoliko romantičnejših plesnih oblek, bo odtegnil pozornost z bokov. Učinkovit bo prav tako empire stil, posebej če so prsi nekoliko manjše. Vratni izrez je še kako pomemben, saj ‘uokvirja’ obraz, ko ga izbirate, imejte v mislih tudi željo po nakitu, da bo na koncu celota skladna.

Barve, odtenki…

Pomemben razmislek glede poročnega videza je povezan z barvami. Posebno simboliko v našem kulturnem prostoru ima sicer bela barva (in njeni najbližji odtenki krem barve), a če ta ni povsem po vašem okusu, imate tudi vrsto drugih možnosti. Morda še posebej o barvah razmislite, če je vaša postava močnejša. Če se odločate za kaj barvno posebnega, ne pozabite, da močnejša oziroma vpadljivejša kot je barva, manj okrasnih detajlov naj krasi obleko.

Na vrh

Prijavite se na pomerjanje/ogled oblek!

Imate vprašanje? Pokličite nas, ali pa nam pišite:
031 368 468 | info@mod-art.si |  

Naj se vam zahvalim za poročno obleko. V njej sem se počutila pravljično…

Urška B. M.

Ženina je skoraj vrglo, ko me je zagledal, svatje niso mogli prehvaliti obleke…

Diana B.

Obleka je bila res super in sem se v njej izvrstno počutila.

Ana M.

Zahvaljujem se vam za izredno prijetno izkušnjo.

Sabina M.

Priporočam vsaki bodoči nevesti, da izbere vaš salon.

Nina R.