Izposoja in nakup obleke

Razmišljate o nakupu svoje poročne oz. svečane obleke ali se bolj nagibate k izposoji? Ne glede na vašo odločitev je treba računati s tem, da vsaka od teh izbir ponuja nekaj prednosti pa tudi kakšno omejitev. O glavnih značilnostih izposoje in nakupa si preberite v nadaljevanju, kjer boste našli tudi več informacij o cenovnih razredih naših oblek.

Izposoja in nakup obleke


Enoznačnega odgovora na vprašanje ali je boljša odločitev nakup ali najem poročne obleke, ni. Na tehtnico je treba dati kaj vam osebno največ pomeni pri obleki in kaj za vas ni tako pomemebno. Morda želite imeti povsem svojo, lastno obleko, ki je pred vami ni imela še nobena druga nevesta? Si želite česa unikatnega? Vam več pomeni racionalnost glede stroška, saj pri izposoji lahko za zmerno vsoto dobite vrhunsko obleko?

Kakorkoli že se odločite, imejte v zavesti, da boste na poročno obleko ohranili spomin, ne le v mislih, pač pa tudi v vaših občutjih in nenazadnje tudi na fotografijah. Na njih boste vi (in vaša obleka) najpogosteje v ospredju. Zato zase in za vajin poročni dan obleko izberite s … ❤️ srcem.

Fotografija zgoraj: Urška & Domen Photography

Cena izposoje ženske poročne obleke

V ponudbi imamo poročne obleke 14 proizvajalcev. Tako stilski kot cenovni razpon je širok, vsem pa je skupno, da vam nudijo najboljšo kakovost za vaš denar. Cenovne razrede izposoje poročnih oblek smo označili z “zvezdicami”, oznake najdete ob slikah oblek.

Oznaka          Cenovni razpon (EUR)

* < 350 
* * 350 – 499
* * * 500 – 649
* * * * 650 – 799
* * * * * > 800

V ceno izposoje so poleg najema obleke vključene vse šiviljske prilagoditve postavi, čiščenje obleke, najem šala ter najem krinoline, kjer je to potrebno ali bi jo želeli.

Prvo pomerjanje ženskih poročnih oblek z osebno modno svetovalko v trajanju do 1 ure in pol znaša 20 evrov. V primeru rezervacije obleke za izposojo ali pri nakupu obleke je svetovanje brezplačno, prav tako vsa nadaljnja pomerjanja. Število oblek, ki jih želite pomeriti, ni omejeno. Vplačani znesek za svetovanje upoštevamo tudi pri naknadni rezervaciji ali nakupu obleke.

Rezervacija poročne obleke za najem je potrjena s plačilom are v znesku 200 evrov, za rezervacijo najema svečane obleke ara znaša 100 evrov. Preostanek do celotne cene izposoje se plača najkasneje ob prevzemu obleke.

Ara za obleko ni vračljiva ali zamenljiva oziroma vnovčljiva za plačilo drugih storitev ali izdelkov.

Cena nakupa ženske poročne obleke

Cene novih poročnih oblek se gibljejo od 450 evrov dalje in so okvirno 2- do 2,5-kratnik cene najema obleke. Natančne cene vam pripravimo na podlagi vašega povpraševanja.

Poleg novih oblek nudimo možnost nakupa oblek iz programa izposoje po občutno nižji ceni od novih. Velik del oblek namreč vsako leto menjamo z novimi kolekcijami, saj želimo, da so tudi obleke, ki jih ponudimo na razprodaji oziroma po akcijski ceni, aktualne in zanimive za nakup tako s cenovnega kot modnega vidika. Del te ponudbe si lahko ogledate v rubriki “Promotion&Outlet“.

Cene ženskih svečanih oblek

Cene nakupa novih svečanih oblek iz najnovejših kolekcij se gibljejo od 120 evrov dalje. Obleke iz najugodnejšega cenovnega razreda (cene do 200 evrov), so na voljo le za nakup, vse ostale obleke pa so na razpolago tudi za izposojo. Cene izposoj se gibljejo od 150 evrov dalje, vključujejo pa svetovanje, šiviljske prilagoditve postavi (krajšanje, ožanje oz. širjenje) ter čiščenje.

Cene moških oblek

Moških oblek ne izposojamo, pač pa so na voljo le za nakup. Strošek prilagoditve obleke in čiščenja ter najema bi bil namreč v primerjavi s ceno nakupa obleke tako visok, da najem ni racionalen. Še posebno ne, ker je večina oblek takšnih, da so nosljive tudi za druge slovesnejše priložnosti (ples, večerja, gledališče), mnoge pa tudi kot poslovne obleke.

Nudimo modele v treh cenovnih razredih: do 290 evrov, od 290 – 430 evrov in od 430 – 590 evrov.

Zagotavljamo kakovostne materiale in izdelavo, udobje in dobro nosljivost, kar pomeni tudi, da obleke dobro ohranjajo svojo formo in se ne mečkajo.

Prednosti in slabosti izposoje ali nakupa obleke

Ena največjih prednosti nakupa obleke je gotovo ta, da nosite povsem novo, lastno obleko, pri tem pa odpadejo vse skrbi glede tega, da bi se obleka pred vašo poroko ali ko jo nosite sama, poškodovala. Možne so vse vrste prilagoditev in prikrojitev, celo rezanje vlečke in podobni posegi, pri najemu je tu več omejitev. Če odmislimo pogosto slišano zadrego nevest, kaj s svojo obleko po poroki, je edina slabost nakupa pravzaprav višji strošek, ta pa je zaradi opisanih prednosti tudi opravičljiv.

Po drugi strani pa je res, da si za razumno dostopno ceno najema lahko privoščite vrhunsko obleko, v kateri se boste počutili enkratno in dragoceno. Nesmiselno bi bilo, da bi pri izbiri obleke, ki ima velik vpliv na počutje in ostane še dolgo v spominu, pristajali na cenene kompromise, še posebno ne za tako pomemben dogodek, kot je poroka.

Tako nevesta in ženin, kot tudi pomembnost dogodka si zaslužijo vse najboljše. Realno gledano vsi drugi izdatki za poroko daleč presegajo strošek poročne obleke, ki pa je pravzaprav najbolj del neveste na poročni dan.

Naša skrb za obleke

Če se odločite za najem obleke, bomo v našem salonu poskrbeli za kvalitetno pripravo in šiviljske prilagoditve obleke vašim meram in željam. Zagotavljamo odlično kakovost storitve izposoje in skrbimo za najvišje standarde čiščenja in vzdrževanja oblek.

Storitve šiviljskih prilagoditev obleke vašim meram in željam nudimo tudi pri nakupu obleke.

Na vrh

Prijavite se na pomerjanje/ogled oblek!

Imate vprašanje? Pokličite nas, ali pa nam pišite:
031 368 468 | info@mod-art.si |  

Naj se vam zahvalim za poročno obleko. V njej sem se počutila pravljično…

Urška B. M.

Ženina je skoraj vrglo, ko me je zagledal, svatje niso mogli prehvaliti obleke…

Diana B.

Obleka je bila res super in sem se v njej izvrstno počutila.

Ana M.

Zahvaljujem se vam za izredno prijetno izkušnjo.

Sabina M.

Priporočam vsaki bodoči nevesti, da izbere vaš salon.

Nina R.
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.