Modno svetovanje

Za hladne poročne dni

Zamislite si naslednji (zimski) poročni prizor: vožnja s sanmi proti cerkvi, priči v toplih volnenih oblačilih in družice v razkošnem žametu. Očarljivo? Prav gotovo! A kaj naj modna nevesta stori, da na svoj poročni dan ne bo zmrzovala?

Obleko izberite glede na čas poroke, še posebej, če načrtujete poroko v zimskem obdobju. Dolgi rokavi bodo najbrž brezpogojna nuja, morda celo ne bo odveč izbrati obleko iz primerno toplih materialov, kot so težak taft, moare ali žamet. Če se ne želite odreči odprtemu vratnemu izrezu, potem razmislite o šifonu ali podobni tkanini, s katero boste zakrile razkrito dele. Tudi pri obleki z rokavi vam more zelo prav priti par rokavic, ki jih lahko uporabite le na prostem, ko pa ste v prostoru, jih preprosto snamete.

Za hladnejše poročne dneve ne bodo odveč tudi tople hlačne nogavice, pri čemer naj vas preveč ne skrbi, da jih ne boste mogle skriti, saj je vendar mogoče najti tudi take, ki so primerno nevpadljive.

Čudoviti lahki poročni čeveljci se sicer najbrž lepo podajo k vaši poročni obleki, a vendar vam v hladnem in vlažnem vremenu znajo povzročiti nemalo težav. Posvetite nekaj trenutkov tudi izbiri nepremočljivih čevljev ali škorenjcev, ki vas bodo varovali pred zimskimi vremenskimi neprijetnostmi, ‘nežnejši’ čevlji pa naj ostanejo za trenutke, ko boste na topelem in suhem. Če pa si ne želite pretirano preobuvati, naj si ženin malce zaviha rokave.

Čeprav bo vaša poročna obleka zagotovo čudovita in si zato še bolj želite, da bi jo vsakdo videl, si priskrbite primerno ogrinjalo ali površnik. Naj se ne zgodi, da bi vas pretirana samovšečnost naredila neobčutljivo za neprijazne vremenske razmere, da vam prehlad ali še kaj hujšega ne bo pokvaril poročnega potovanja ali medenih tednov. Sicer pa bosta z ženinom na kraj dogajanja gotovo prispela med zadnjimi, tako da vaju po večini ne bodo videli prej, kot pri slovesnem vhodu.

Če se obetajo nepričakovano nizke temperature, se raje posvetujte z vašo poročno izposojevalnico ali trgovino, kjer bodo za take prilike morda imeli kakšno kreativno rešitev, ki se bo lepo podala k vaši poročni obleki. Nič ne de, če se ne boste mogli izogniti plašču, snemite ga tedaj, ko vam to dovoljujejo okoliščine. Ni potrebno, da za poroko kupite nov plašč, še posebej, če že imate v lasti kak dober primerek. Tudi barva naj vas v takem primeru preveč ne moti. Če se vam bodo obetale težave z dežjem in ne z mrazom, potem je trenčkot primerna rešitev. In dežnik, seveda, največji, kar jih premorete. Predno pride veliki dan, je koristno pregledati, če je plašč ali izbrano ogrinjalo čisto in urejeno, da vas na poročni dan ne bo presenetil kak madež ali manjkajoč del.

Če vreme le ni preveč hladno, se lahko odločite za jopico iz kašmirja, najbolje v barvi, skladni z obleko. Ko jo boste kupovale, si raje izberite nekoliko ohlapnejšo, vsaj v rokavih, da jo bo sploh mogoče obleči čez poročno obleko, in morda s kakim prefinjenim detajlom, naprimer bisernimi gumbi. Jopico morete le ogrniti preko ramen in zapeti zgolj vrhnji gumb, ali pa si poiščite toplo zavetje še v rokavih. Vsemu, kar spominja na pulover, se izognite, saj bi si pri njegovem oblačenju ali slačenju mogle poškodovati pričesko ali make-up.

Morda se bo hlad pojavil šele proti večeru, ali celo pozno zvečer, ko se bosta morala z ženinom posloviti od vajinih gostov. Takrat lahko večerni mraz prežene tudi suknjič, ki vam ga odstopi novopečeni mož. A prej se prepričajte, da mladi mož ni preveč zmrznjen tip in se bo svojemu suknjiču brez težav odpovedal.

Še eno pozornost vzbujajočo možnost imate na voljo in sicer razkošno veliko ogrinjalo. Njegova prednost je enostavno in hitro oblačenje. Dobrodošla in z ogrinjalom skladna dopolnitev je topel krznen muf, ki učinkovito varuje roke pred še tako hudim mrazom.

Upoštevajte torej vreme v izbranem letnem času. Izberite si topel modni dodatek, ki bo dopolnjeval vašo poročno garderobo. Skratka, naj bo tudi zaščita pred vremenskimi neprilikami skladen del vašega poročnega videza.

Na vrh

Prijavite se na pomerjanje/ogled oblek!

Imate vprašanje? Pokličite nas, ali pa nam pišite:
031 368 468 | info@mod-art.si |  

Naj se vam zahvalim za poročno obleko. V njej sem se počutila pravljično…

Urška B. M.

Ženina je skoraj vrglo, ko me je zagledal, svatje niso mogli prehvaliti obleke…

Diana B.

Obleka je bila res super in sem se v njej izvrstno počutila.

Ana M.

Zahvaljujem se vam za izredno prijetno izkušnjo.

Sabina M.

Priporočam vsaki bodoči nevesti, da izbere vaš salon.

Nina R.