Modno svetovanje

Povabljeni na poroko? Treba bo najti primerno obleko!

Kako se obleči je gotovo ena prvih misli, ki vas prešine ob povabilu na poroko. Poroka je izjemen dogodek, na katerega sta nevesta in ženin dolgo čakala. Zato naj bo naš izgled odraz veselja ob praznovanju in izraz spoštovanja do mladoporočencev.

Vabilo na poroko je tako prav gotovo dodatna vzpodbuda za nakup novih oblačil oziroma priložnost za to, da si oblečemo modnejša, elegantnejša, lahko pa tudi nekoliko bolj ekstravagantna oblačila, izbira je pač odvisna od časa in kraja poročne slovesnosti in praznovanja. Pri nakupu se je priporočljivo odločati za obleke, ki bodo tako po stilu in barvi primerne še za kasnejše svečane priložnosti, omogočale pa naj bi tudi kombiniranje z različnim nakitom.

Nevesta se ne imenuje kraljica poročnega dneva kar tako, zato je prvo pravilo, ki naj mu svatje sledijo, da si ne privoščijo oblek, ki bi bile razkošnejše in bolj opazne od nevestine. Seveda naj bi tudi nevesta poskrbela, da bi bila oblečena tako, da je ne bi z lahkoto dosegala ali presegla vsaka povabljenka na njeno svatbo. Prav tako je široka paleta belih, ‘ne-belih’, krem ali šampanjec odtenkov praviloma rezervirana za nevesto. Na voljo je namreč še mnogo drugih barv, s katerimi je mogoče izraziti svoj stil in okus.

Potrebno je biti pozoren tudi na to, da obleka ni pretirano oprijeta in izrezana. Prosojne obleke niso prava izbira, pa čeprav bi si sicer s postavo in stilom to lahko privoščili. Vaš stil poznate bolje kot kdorkoli, zato si prisluhnite, iz vljudnosti do mladoporočencev pa je dobro upoštevati nekaj priporočil in pravil.

Tudi če na povabilu na poroko ni zaznamka o ‘formalnosti’ ali stilu poroke, dobro presodite kaj bi bilo najprimerneje obleči. Prava izbira za dnevne poroke so pastelni ali nežni rožnati motivi, izogibajte pa se raznih okrasnih bleščic. Te so za pozno popoldanske poroke (po 18. uri) neprimerno bolj primerne, prav tako intenzivnejše barve (črna, rdeča), ki bi podnevi sicer delovele preveč dramatično. Elegantna dvodelna obleka je odlična izbira tako za dnevne kot večerne poročne slovesnosti. S sezonskimi modnimi dodatki lahko vedno dodate kanček čarobnosti.

Čeprav bi vam neformalen stil in čas poroke (običajno dopoldanski) dopuščala športejši stil oblačenja, ne pozabite, da je kljub temu potrebno ohraniti vsaj kanček elegance. Dobra rešitev v takih primerih je obleka v nevtralni barvi, ki jo dopolnjuje malce bolj poudarjen, a stilno usklajen (barvni) nakit. Tudi sicer ne pozabite na usklajenost obleke z modnimi dodatki, frizuro in ličenjem.

Za moške svate je temna obleka in zadržan stil kravate univerzalna oprava, ki je lahko primerna za večino poročnih prilik.

Na vrh

Prijavite se na pomerjanje/ogled oblek!

Imate vprašanje? Pokličite nas, ali pa nam pišite:
031 368 468 | info@mod-art.si |  

Naj se vam zahvalim za poročno obleko. V njej sem se počutila pravljično…

Urška B. M.

Ženina je skoraj vrglo, ko me je zagledal, svatje niso mogli prehvaliti obleke…

Diana B.

Obleka je bila res super in sem se v njej izvrstno počutila.

Ana M.

Zahvaljujem se vam za izredno prijetno izkušnjo.

Sabina M.

Priporočam vsaki bodoči nevesti, da izbere vaš salon.

Nina R.