Modno svetovanje

Matere mladoporočencev pred stilskim izzivom

Za matere je poroka hčere ali sina običajno ena največjih in najpomembnejših svečanosti in praznovanj. Prav je, da se dogodku in njegovi pomembnosti primerno tudi oblečete.

Večkrat se zgodi, da so matere s pripravo poroke ali spremljanjem priprav tako zaposlene, da skrb za njihov izgled ostane na zadnjem mestu. Ni dobro, da zgolj ‘potegnete nekaj iz omare’, pač pa si vzemite čas za izbiro obleke, v kateri se boste na poročni dan svoje hčere ali sina tudi ve počutile dogodku primerno.

Mame naj bi se same odločile za svoj ‘poročni’ videz, lepa izkušnja pa je lahko tudi ta, da se ji pri izbiranju obleke pridružita tudi bodoča mladoporočenca ali vsaj nevesta. Izbirati je potrebno glede na starost, višino ali težo, upoštevati pa je dobro tudi barvne želje in počutje. Obleka naj ne bi bila preveč oprijeta, čeprav bi materi postava to dopuščala, močnejšim postavam pa bi vsekakor bolje pristojala nekoliko ohlapnejša oblačila, v katerih je običajno tudi počutje precej boljše.

Mlajše matere si lahko omislijo celo nekoliko opaznejše izreze in bolj odprt hrbet na topu, k njemu pa lahko učinkovito kombinirajo jakno ter hlače ali pa krilo. Starejšim in močnejšim materam ta stil ni najbolj priporočljiv, čeprav je tudi zanjo jakna ali površnik lahko zelo dobra izbira. Izbira vratnega izreza naj bo primerna predvsem starosti.

Stil obleke naj se vsaj deloma približuje modnejšim linijam, dobrodošlo pa je izbrati tako obleko, ki bo primerna tudi za druge svečane, ne le za poroko. Svoj stil in pomembnost dogodka je mogoče podkrepiti še s klobukom ali elegantnejšim nakitom.

A ne pozabite, da sta nevesta in ženin težko pričakovala svoj poročni dan, zato naj bosta v vseh pogledih v središču pozornosti prav onadva.

Na vrh

Prijavite se na pomerjanje/ogled oblek!

Imate vprašanje? Pokličite nas, ali pa nam pišite:
031 368 468 | info@mod-art.si |  

Naj se vam zahvalim za poročno obleko. V njej sem se počutila pravljično…

Urška B. M.

Ženina je skoraj vrglo, ko me je zagledal, svatje niso mogli prehvaliti obleke…

Diana B.

Obleka je bila res super in sem se v njej izvrstno počutila.

Ana M.

Zahvaljujem se vam za izredno prijetno izkušnjo.

Sabina M.

Priporočam vsaki bodoči nevesti, da izbere vaš salon.

Nina R.